Eddy Vervloet

Eddy Vervloet


Als tiener was ik geinteresseerd in bijna alle wetenschappen (nog steeds eigenlijk, alleen kon je toen als leek nog wat volgen in de nieuwe inzichten, wat vandaag minder evident is…), dus toen de MKA een maansteen in bruikleen kreeg van de NASA, was ik er als de kippen bij om die op minerant te gaan bekijken. Toen ik daar al die andere steentjes zag blinken, was ik mede door mijn interese in chemie meteen verkocht en zette ik mijn eerste stappen in onze fascinerende hobby. 

Weliswaar ben ik er daarna wat jaartjes uit geweest, maar toen ik onze sympathieke voorzitter later op de trein naar Brussel nog eens tegenkwam (de mens was geen haar veranderd...), was ik al snel terug op de club, waar ik al even snel door mijn jeugvriend Herwig Pelckmans op weinig subtiele manier als Chinese vrijwilliger tot coördinator voor uitstappen werd gebombardeerd. Niet lang daarna werd ik ook in het bestuur opgenomen.

Mijn interesse in mineralen spitst zich, naast de 'gebruikelijke' systematiek, toe tot de groep der fosfaten, arsenaten en vanadaten. Ik vond Blaton (in mijn begindagen een mekka voor fosfaatmineralen) een fascinerende vindplaats, en daarnaast vond ik de mineralen uit deze groep gewoon mooi en buitengewoon interessant. 

Van in het begin heb ik vooral thumbnails en minatures verzameld (plaatsgebrek...), en ben ook vrij snel met micromounts begonnen, na de samenaankoop van een microscoop met de MKA. Micromounts en fosfaten, dan kom je snel bij de Clara mijn in het Zwarte Woud terecht, en dat is dan ook mijn belangrijkste nevenverzameling, naast die van het Yucon Territory (alweer een fosfatenhemel) en die van Portugal (vanwege reeds jarenlang ruilen met een Portugese vriend). Ook Indische mineralen kunnen soms op mijn belangstelling rekenen.

Met mijn vrouwtje (ja, die verzamelt ook, je moet ze weten te kiezen...) tracht ik zo veel mogelijk binnen- en buitenlandse beurzen te bezoeken. 


mimetiet
Mimetiet, Rowley mine, Arizona, USA


natroliet
Natroliet, Nasik, India


vivianiet
Vivianiet, Kerch peninsula, Oekraïne


wavelliet
Wavelliet, Mauldin mountains, Arkansas, US


erythrien
Erythriet, Wittichen, Zwarte Woud, Duitsland


okeniet
Okeniet, Mumbai, India 


oliveniet
Oliveniet, Christiana mijn, Griekenland