Welkom bij de Mineralogische Kring Antwerpen
De Mineralogische Kring Antwerpen (MKA) brengt allerlei informatie voor haar leden, voor mineralenverzamelaars en voor iedereen die belangstelling heeft in de mineralogie. Voor een overzicht zie de sitemap


praten over mineralen, dat doe je op e-min
meer weten? Kijk dan eens op e-min, het e-mail forum over mineralogie.
U wordt toch ook gratis lid?!  hier aanmelden e-min

Nieuwsflitsen

speciaal aanbod voor nieuwe leden (22/05/2019)
Gratis boek "Les minéraux de Belgique ed.2" (standaardwerk over alle mineralen die in België worden gevonden) voor nieuwe leden ! Lid worden kan on-line via
 http://www.minerant.org/MKA/toetreding.html.
Het boek moet wel op een MKA-activiteit afgehaald worden!

voor jong en nieuw (24/04/2019)
voor jeugdige en nieuwe verzamelaars hebben we wat extra pagina's gemaakt. Voor de jonge verzamelaar is er "keitof voor kids"
en we starten ook met een nieuwe rubriek "onder de loep" zowel in Geonieuws als op de website, met korte teksten voor wie begint met mineralen verzamelen


Apps voor de smartphone (31/3/2019)
er bestaan nogal wat appjes die betrekking hebben tot mineralen, gesteenten en geologie in het algemeen. We hebben een pagina "apps voor de mineralenliefhebber" aangemaakt met een overzicht van apps voor Android en voor iPhone en iPad.

150 jaar periodiek systeem der elementen
2014 was het jaar van de kristallografie en daar hebben we bij MKA uitvoerig op ingespeeld. Ook voor 2019 heeft de UNESCO wat voor ons in petto: het jaar van het periodiek systeem. 150 jaar geleden, in 1869, ontwikkelde Dmitri Mendeleev het periodiek systeem van de chemische elementen.
Meer info op: https://www.iypt2019.org en binnenkort komt er ook een Geonieuws themanummer over dit onderwerp

100 jaar Mineralogical Society of America
Dit jaar viert de Mineralogical Society of America, afgekort MSA, zijn honderdste verjaardag. Deze wereldomvattende vereniging van professionele mineralogen werd in 1919 door Edward Kraus opgericht ter promotie van de mineralogie, kristallografie, petrologie en geochemie.
De MSA geeft o.a.  "American Mineralogist" uit, het toonaangevend tijdschrift op gebied van mineralogie (te raadplegen in de MKA-bibliotheek).
Meer over de MSA en over dit jubileum vind je op:
http://www.minsocam.org/MSA/Centennial/MSA_Centennial_index.html


Nieuwe berichten voor deze pagina sturen naar


sitemap